#CalatoresteCuMine cu motorul

Din 14 august urmaresc unul dintre cele mai frumoase proiecte pe care le-am vazut in online pe la noi. Pur si simplu frumos, nu cu un obiectiv suprem de salvare a omenirii sau a unei comunitati locale, ci pur si simplu de a aduce clipe frumoase, in special celor care dau scroll in jos, pierduti, pe pagina de Facebook.

Am stat mult sa caut si sa dibuiesc ce este cu acest proiect, de la cine vine, ce si-a propus, unde vrea sa ajunga. Dar in viata unele lucruri  nu trebuie sa fie complicate. Ideea a pornit de la un om, Ivo, care anul trecut a mers hai-hui cu motorul, singur, si a documentat experienta sa. Anul acesta a decis sa faca lucrurile organizat, cu parteneri de proiect si de drum. Asa ca a luat inca trei motociclisti (Aurelian Tirle – Ucku, John si Cristian Hrubaru), doua masini de asistenta si noua companii partenere si pe 14 august au pornit catre prima destinatie recomandata de cei care urmaresc proiectul de acasa: Vama Veche… cumva firesc considerand ca e vare, mare si, in ziua respectiva, inceput de weekend.

Si mare parte din frumusetea proiectului este data tocmai acest aspect… ceea ce, in egala masura, este frustrant: ei pleaca pe motor si merg unde vrei tu, iar tu (din nou spun, de acasa) #calatorestecumine. Asa au ajuns din Vama Veche in Cheile Dobrogei, apoi spre Braila, Focsani, Covasna, Cheile Bicazului, Piatra Neamt, Suceava, Vatra Dornei si, la momentul redactarii acestui post, sunt in Baia Mare.

Puteti vedea cum a fost in prima zi mai jos.

 

In momentul asta deja cred ca sunteti curiosi (si invidiosi) sa cunoastesti si echipa.

Si dupa aproape o saptamana de cand urmaresc proiectul imi aduc aminte de ce imi place cu motorul: pentru frumusetea la care esti expus nemijlocit, pentru modul in care simti natura de langa tine, fie canicula fie soare si, de bine de rau, cei patru eroi le-au prins pe toate, pentru pauzele in care de dezmortesti la o margine de drum sau benzinarie, unde pupi asfaltul uscat (ceea ce s-a si intamplat), pentru curiozitatea de a afla ce descoperi dupa fiecare curba si cu fiecare noua zi.

Dar cel mai mult te face sa ii invidiezi si admiri pentru libertatea de a descoperi in fiecare zi frumosul, oriunde ii trimit oamenii sau ii poarta drumul, fara program, obiective sau politici. Singurele reguli par sa fie: condu in siguranta si opreste sa surprinzi frumosul.

In 3 zile, echipa va fi inapoi acasa si nu poti decat sa te intristezi ca si pentru tine un drum asa frumos s-a incheiat si sa iti promiti ca si tu vei face ruta lor cat de curand… desi stii ca cel mai probabil nu se va intampla.

Trackbacks (0)

  1. No trackbacks yet.

Comments (0)

  1. No comments yet.

Leave a Reply

stack