Circuitul auto-moto de la Adancata

Am aflat de la Moto Magia saptamana trecuta (bine ati revenit, dragilor!) de noul circuit de la Adancata, de aproximativ 4 km, unde se vor putea organiza competitii moto nationale, ba am indrazni sa speram internationale.

Este minunat ca undeva atat de aproape de Bucuresti s-a facut un circuit, este bine ca s-a facut, vezi trecand prin modestul si saracul sat Jilavele frumoase exemplare moto si auto (ba chiar am vazut perindandu-se un Morgan Roadster in fata unui Porsche Carrera).

Intamplarea face insa eu sa fi ajuns la circuit pentru ca voiam sa ajung pe malul lacului Rodeanu, de langa, pentru un moment de liniste, sa admir si eu natura, pasari, plaiuri, din astea. Acum nu poti sa impaci nici capra nici varza, dar am impresia ca nici lacul nu face bine circuitului si nici circuitul lacului pentru ca:

- Lacul ajunge amenintator de mult in proprietatea circuitului, riscand sa il inunde / sa afecteze structura circuitului intr-un termen nu foarte lung.

- Pe langa circuit / lac nu prea e loc pentru un flux mare de oameni (si nici drum asfaltat). Si daca pe drum il poti rezolva rapid, lispa spatiului ramane. Asta daca nu (dupa cum, din pacate, estimez, se intra in habitatul natural al lacului. Asa ca sa ne luam la revedere de la rate, egrete, lebede, gaste si altele).

- Zgomotul chiar intr-o zi linistita de sambata, cand se plimbau 6 masini tunate ametite in cerc, era destul de deranjant pentru ecosistemul lacului care este foarte, foarte bogat si frumos.

Cu alte cuvinte, plimbarea mea pentru un moment de liniste, in care sa admir si eu natura, pasari, plaiuri, din astea, s-a dus pe pista circuitului si am fost nevoita sa plec in cautarea altor oaze.

Dar cum acesta este un blog pentru pasionatii de moto, suntem prezenti la datorie si prezentam cateva detalii legate de circuit:

- 4200 de metri, cu o lăţime de până la 14 metri pe zona de start şi 11 metri pe restul circuitului

- 8 viraje de dreapta, 8 de stânga şi 900 de metri în linie dreaptă

- are 12 boxe si respecta standardul de pista pentru competitiile World Superbike

Conditii de intrat pe circuit:

- WV Lupo  - 120 euro / 20 min – masina inchiriata de la ei

- Motoare nu inchiriaza din motive, oarecum, evidente

- 70 euro / zi cu motor propriu

- 100 euro / zi cu masina proprie

- 100 lei / 20 min intrarea doar in week-end cu auto personal

- 60 lei / 20 min doar in week-end cu moto personal

Asfalt uscat si mare atentie, totusi, si la frumusetea cu care suntem in contact de pe motor!

Trackbacks (0)

  1. No trackbacks yet.

Comments (0)

  1. No comments yet.

Leave a Reply

stack